Cukrász

MENÜ

Praktikusak, kis helyen elférnek, sokfélék és szép színesek - A szilikonos sütőformák nagyon népszerűek, de sokan fenntartásokkal fogadják a hagyományosakkal szemben.

Szilikont a háztartásba

A szilikon sütőformának rengeteg előnye van a hagyományoshoz képest. A formák rugalmasak, hajlékonyak, nem törnek és megőrzik az alakjukat. Nem kell őket zsiradékkal kikenni sütés előtt. Ha megsült az étel, nincs szükségünk lapátra, mert egy mozdulattal kifordíthatjuk belőle. A forma sem az ízeket, sem az illatokat nem szívja magába, könnyen tisztítható. 

A sütőformák használata

Ha kész a nyers tésztánk, az üres formát tegyük a sütőrácsra, és úgy töltsük bele, hogy az étel ne boruljon ki. A szilikonformában gyorsabban sül az étel, így többször ellenőrizzük. Ha gázsütőben sütünk, figyeljünk, hogy a formát ne a láng közvetlen közelébe tegyük. A formákban van egy speciális merevítő gyűrű, aminek segítségével megőrzik az alakjukat. Sütés után ezt a gyűrűt kell eltávolítani, és úgy kivenni a megsült ételt. Ha hűteni szeretnénk a szilikonformában, akkor előtte öblítsük ki hideg vízzel. 

 

Asztali nézet